Inspiratietour Toerisme Vlaanderen

Inspiratietour Toerisme Vlaanderen

Nadat wij het een aantal keren hebben moeten verzetten vanwege de COVID-maatregelen was het 22 en 23 maart eindelijk mogelijk!

Begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving op terreingebonden logies

Dit deden we vanuit de gewonnen Europese aanbesteding “Begeleidingstraject toeristische kampeerbeleving op terreingebonden logies” van Toerisme Vlaanderen – VISITFLANDERS. Hierbij heeft K3H Architecten tot nu toe 20 Vlaamse bedrijven, variërend van klein tot grote provinciale domeinen, begeleid bij het versterken van de toeristische- en kampeerbeleving op hun terrein. Dit hebben we gedaan door de uitbaters te helpen met hun visievorming voor het bedrijf. Ook door te kijken naar verbeterpunten en kansen op het gebied van organisatie, online- en fysieke gastbeleving, gastwaardering, de omgeving, concurrentie in de omgeving en hun product en doelgroep.

Als onderdeel van onze coaching hebben we met een delegatie van ongeveer 30 mensen van diverse Vlaamse campings en verblijfparken enkele inspirerende bedrijven bezocht.

22 maart 2022, inspiratiedag 1

Dinsdagochtend vroeg zijn wij op de bus gestapt in Antwerpen en hebben als eerste een bezoek gebracht aan Roompot Strandpark Duynhille. Hier hebben wij met z’n allen eerst genoten van een kop koffie in het slim ontworpen restaurant. Vervolgens wilden we met onze voeten in het zand. Oftewel Qurios Holiday Retreats ECO Grevelingenstrand was aan de beurt. Het ultieme gevoel van vrijheid en uitwaaien is hier zeker aan de orde. De volgende die op de route lag was Landal GreenParks Reeuwijkse Plassen. Na ons diner mochten we blijven slapen in de Tiny Houses (geheel volgens de trend van nu) op EuroParcs De Zanding.

23 maart 2022, inspiratiedag 1

Woensdag ochtend na ons ontbijt hebben we een duurzaam bezoek gebracht aan EuroParcs De Wije Werelt. Hierna zijn we verder gereden naar een bedrijf met erg veel unieke overnachtingslocaties -> De Lievelinge.

Als slot van onze inspiratietour zijn we naar een prachtig familiebedrijf afgereisd; Recreatiepark TerSpegelt. Een camping die alles groots aanpakt en tevens goed voorzien is in activiteiten bij goed en slecht weer.

Einde van de inspiratietour

Nadat wij ons hebben laten inspireren door deze prachtige bedrijven zijn we samen met de bus weer naar het hotel in Antwerpen gereisd en was het tijd om afscheid te nemen.

Veel inspiratie opgedaan, mooie dagen met elkaar doorgebracht en ieders een eigen creatief proces in werking gezet. Al met al vonden wij het fantastisch en willen we iedereen graag bedanken voor de gastvrijheid, gezelligheid en leergierigheid. #coaching #hospitality #inspirerend #leisure