Waterspeeltuin De Paardekreek

Project visie Waterspeeltuin De Paardekreek

Villapark De Paardekreek is een familiecamping, gelegen aan het Veerse Meer en gericht op de watersport. Een prima locatie voor iedereen die houdt van rust, natuur en plezier voor de kinderen.

Voor die kinderen is ons gevraagd een waterspeeltuin te ontwerpen. Een plek waar zowel de jonge- als iets oudere jeugd zich goed kan vermaken. Het ontwerp moet qua uitstraling en architectuur onderdeel uitmaken van het centrumgebied en aansluiten op het bestaande gebouw. Door de materiaalkeuze, kleurstelling en golvende vormgeving van de daken is aan de wens van de opdrachtgever voldaan.

De waterspeeltuin bestaat uit een laagje water dat oploopt van 03 tot 35 cm, met diverse speeltoestellen geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Naast de waterspeeltuin is de glijbaantoren van 50 meter een echte eyecatcher. De toren is in z’n geheel aan de buitenzijde van het gebouw geplaatst. De glijbaan loopt van binnen naar buiten en weer terug naar binnen en eindigt met een skim-out ruimte, ofwel een met water gevulde glijgoot. Aan de buitenkant heeft de glijbaan gedeeltelijk transparante zijden. Voor de volwassenen is er een wellnesshoek met whirlpool en een sauna bestaande uit meerdere stoomcabines.

Dit project hebben we in samenwerking met Van Egdom B.V. gerealiseerd.

 

 

 

 

Plaats: Kortgene
Straat: Havenweg 1
Opdrachtgever: Camping en Villapark De Paardekreek
Omvang: ca. 1000 m2
Oplevering: Gerealiseerd in 2011

Meer zoals dit: