Cabins Camping Zeeburg

Project visie Cabins Camping Zeeburg

Op steenworp afstand van het centrum en toch midden in het groen. Bij Camping Zeeburg kampeer je in de achtertuin van Amsterdam. De camping is zeer geliefd bij backpackers omdat de camping goed bereikbaar is per openbaar vervoer en voor 20’ers een goedkoper alternatief voor een hotel.

Ter vervanging van 3 houten gebouwen zijn 3 nieuwe gebouwen ontworpen in de vorm van lange stroken. Deze stroken lopen langs het maaiveld mee naar beneden en zijn zo gelegen dat er tussen de gebouwen door altijd zicht op het water is. Door het hoogteverschil ontstond de mogelijkheid een extra verdieping op de kopse kanten te realiseren.

De gebouwen bestaan uit 14 of 16 cabins van ca. 2.50 x 3.50 meter. Iedere cabin heeft een eigen vrolijke kleur en dat geeft een tropische uitstraling. Het duurzame grasdak geeft een versterkt ecologisch beeld van de camping en zorgt voor eenheid van het gebouw. De cabins hebben aan de voorzijde een toegangsdeur en een groot diepliggend raam dat als bankje/zithoekje gebruikt wordt. Een aflopend voetpad richting het water is de verbinding van het geheel.

De cabins zijn eenvoudig qua inrichting; ze bestaan uit een kamer die is ingericht met – afhankelijk van de grootte – bedden, een kast en een tafel met stoelen.

 

 

 

Plaats: Amsterdam
Straat: Zuider IJdijk 20
Opdrachtgever: Camping Zeeburg
Omvang: 3 gebouwen van ca. 400 m2
Oplevering: Gerealiseerd in 2013