Buitengoed Rheelanden

Project visie Buitengoed Rheelanden

Op een prachtige locatie, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, wordt Buitengoed Rheelanden ontwikkeld. Op een steenworp afstand van de brinkdorpen Ruinen, Ansen en Dwingeloo.

Het park is door ons ontworpen samen met twee andere bureaus. Allereerst is gezamenlijk een masterplan gemaakt van het gebied. Hierna was de opdracht om ieder eigen ontwerpen te maken van verschillende types buitenverblijven, uitgewerkt op basis van boerderijen en schuren in het Drentse landschap. De woningen staan op royale kavels met een ingetogen natuurlijke afscheiding. Onze ontwerpen zijn de types Rheehorst (126 m2), Vennebroek (142 m2) en Havixhorst (211 m2).

Alle verblijven zijn ingedeeld met een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en een royale veranda op de begane grond. Eventuele extra slaapkamers en badkamers bevinden zich op de verdieping. Een aantal slaapkamers hebben een eigen badkamer. Optioneel is het mogelijk de woning uit te breiden met een wellness gedeelte. Voor de verschillende types zijn voorstellen gedaan aangaande het metselwerk en de dakbedekking. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk voor de koper om hierin zelf keuzes te maken.

Naast de woningen wordt ook het centrumgebouw gemaakt, vormgegeven als typische Drentse boerderij met schuren die onderling met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een kleinschalig beeld en is goed gefaseerd uit te voeren. In het centrumgebouw bevindt zich een receptie, fietsverhuur, de horeca en een aantal functies ten behoeve van de technische dienst.

 

 

 

Plaats: Ansen
Straat: Dwingelerweg 27
Opdrachtgever: MK Ontwikkeling B.V.
Omvang: nog niet bekend
Oplevering: Deels gerealiseerd in 2017

Meer zoals dit: