Indoor Speelparadijs Fun Valley

Project visie Indoor Speelparadijs Fun Valley

Fun Valley is een aantrekkelijk park van 230.000 m2 op een unieke locatie aan de rivier de Maas en met een schilderachtig uitzicht op slechts enkele kilometers van Maastricht.

Allereerst mochten we voor deze opdrachtgever een voorstudie verrichten naar de herinrichting en uitbreiding van de centrumvoorzieningen op het park. Hierbij was een goede landschappelijke inpassing van de functies en gebouwen een must.

Hierna hebben we opdracht gekregen om een slechtweeraccommodatie te ontwerpen. Het gebouw bestaat uit een 3-tal hallen. De outdoor hal wordt gebruikt om materialen voor de outdoor activiteiten op te slaan. De twee andere hallen zijn ingericht als binnenspeeltuin, waarbij het dak aan één zijde is verhoogd ten behoeve van een binnen glijbaan. De hal is ingericht met veel speeltoestellen waaronder een klimkooi en een ballenbak. Verder zijn er zitjes voor ouders/verzorgers aanwezig en ook een terras en snackcorner ontbreken niet.

Aan de buitenzijde van het gebouw zijn trappen geplaatst, zodat men via een tokkelbaan naar beneden kan. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht richting Maastricht en op de Sint Pietersberg. Ook is aan de buitenmuur van het gebouw een klimwand geplaatst. De tokkelbaan en klimwand functioneren zo als verbinding naar de overige outdoor activiteiten die het park rijk is.

 

 

 

Plaats: Eijsden
Straat: Oosterweg 5
Opdrachtgever: Recreatiepark Dagstrand Oostmaarland BV
Omvang: ca. 2500 m2
Start ontwerp: -
Oplevering: Gerealiseerd eind 2010
Type opdracht: -

Meer zoals dit: