Nieuwbouw kantoor Leo de Kock

Project visie Nieuwbouw kantoor Leo de Kock

Leo de Kock is een groot verwerkingsbedrijf in aardappelen. Vanwege te weinig productie- en kantoorruimte op dit moment, wil men deze ruimtes en tevens de ruimte waar vertegenwoordigers ontvangen kunnen worden en waar men uitleg kan geven over de ontwikkeling van hun producten, uitbreiden.

Het geheel bestaat uit een productiehal met daarvoor een kantoorgebouw in 3 lagen. De onderste 2 lagen zijn bestemd voor kantoren en personeelsruimte en zijn gekoppeld aan de productiehallen. De bovenste verdieping wordt ontvangst- en presentatieruimte. Deze verdieping is bereikbaar door middel van een sculpturale trap die gebaseerd is op een aardappelschil en bevindt zich in een glazen trappenhuis.

De gevelindeling is ingetogen maar toch representatief gehouden, omdat dit aansluit bij de uitstraling die de opdrachtgever wil weergeven. De gevel bestaat uit een aantal horizontale banden in aluminium met daartussen de raamopeningen en houden delen. De houten delen zijn hierbij een verwijzing naar de houten kisten van de aardappelen.

Plaats: Purmerend
Straat: Van Ijsendijkstraat 176
Opdrachtgever: Leo de Kock
Omvang: ca. 1500 m2
Start ontwerp: -
Oplevering: Gerealiseerd in 2010
Type opdracht: -

Meer zoals dit: