Centrumgebouw De Kurenpolder

Project visie Centrumgebouw De Kurenpolder

Op een steenworp afstand van het nationaal park De Brabantse Biesbosch, één van de grootste natuurparken van Nederland, ligt De Kurenpolder Recreatie. Naast de camping liggen mooie strandjes en een afgezet gebied met Schotse Hooglanders.

In samenwerking met de familie Gommers hebben we het bestaande dagstrand omgebouwd tot een full-service recreatiebedrijf met daarin een zeer professionele golfbaan, een dagrecreatieterrein, een camping met verhuureenheden, seizoenplaatsen en toeristische plaatsen.

Aansluitend bij het gehele park is een nieuw plan gemaakt van een centrumgebouw bestaande uit een overdekt zwembad, een plaza met overdekt spelen, horecafaciliteiten, een winkel en kantoren. In de 1e fase is een groot zwembad met kleuterbad gerealiseerd met op de verdieping de kleedruimtes. Men heeft na het omkleden van bovenaf een mooi zicht op het zwemgedeelte. Zowel binnen als buiten geeft de uit glazen bouwstenen opgebouwde glijbaantoren een sfeervol plaatje.

Naast het zwembad is een groter plaza gedeelte met horeca en overdekt spelen welke in samenwerking met Jora Vision gethematiseerd is. De plaza vormt de verbinding tussen het zwembad en de horeca aan de ene kant en de toekomstige uitbreiding aan de andere kant.

Rondom het centrumgebouw is een compleet buitengebied ingericht en voorzien van diverse buitenactiviteiten en terrassen.

 

 

 

 

 

 

Plaats: Hank
Straat: Kurenpolderweg 31
Opdrachtgever: De Kurenpolder Recreatie
Omvang: ca. 4000 m2
Oplevering: Gerealiseerd in 2007

Meer zoals dit: