Uitbreiding Crematorium Cereshof

Project visie Uitbreiding Crematorium Cereshof

Omdat het bestaande gebouw niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, wilde de opdrachtgever graag vernieuwen en uitbreiden. De koffiekamer bevond zich separaat op het terrein, het columbarium (urnenmuur) was te klein, de ovenruimte technisch verouderd en er waren geen 24-uurs kamers aanwezig.

Wij hebben een plan gemaakt om het terrein te verbeteren waarbij ook het buitenterrein is aangepast. De koffiekamer is hierbij naar de aula gesitueerd en aan de voorzijde zijn een aantal overige ruimtes, waaronder het columbarium, toegevoegd.

Om een rommelig beeld te voorkomen is de voorgevel als één lange wand uitgevoerd die een natuurlijke afscheiding vormt tussen het voorterrein en het crematorium. De brede entree heet de gasten welkom.

De gevel is opgebouwd uit grote bakstenen die afwisselend naar voren en naar achteren springen. Zij geven het gebouw landschappelijke kwaliteit die aansluit bij het voorterrein. Aan de achterzijde zijn een viertal 24-uurs kamers en een extra kantoorruimte gerealiseerd.

 

 

 

 

 

 

Plaats: Stadskanaal
Straat: Ceresstraat 4a
Opdrachtgever: Monuta
Omvang: ca. 1150 m2
Start ontwerp: -
Oplevering: Gerealiseerd eind 2012
Type opdracht: -

Meer zoals dit: