Verbouw kantoor Vechthorst

Project visie Verbouw kantoor Vechthorst

In het voormalige pand van de Rabobank is nu de woonstichting Vechthorst gevestigd. In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers door o.a. fusies en reorganisaties afgenomen, waardoor het pand te groot is geworden voor het huidige aantal medewerkers.

Het kantoorgedeelte dat beschikbaar komt wil men verbouwen tot appartementen. Voor het overgebleven kantoorgedeelte hebben we een voorstel gemaakt voor het Nieuwe Werken – flexwerken – waarbij uitgegaan wordt van flexibele werkplekken en het werken in teams.

Er zijn 6 appartementen ontworpen waarvan 5 op de begane grond en 1 op de verdieping. We hebben hierbij getracht om de mogelijkheden en onmogelijkheden van het gebouw te gebruiken om tot op zichzelf staande appartementen te komen, dus uniek in z’n soort.

Aan de buitenkant zijn een aantal puien vervangen, maar de openingen zijn gebleven zoals ze waren. Dit om zo veel mogelijk kostenefficiënt met de verbouwing om te gaan en zodat het nieuwe ontwerp op een logische manier is geïntegreerd in het bestaande ontwerp.

 

 

 

Plaats: Nieuwleusen
Straat: Raiffeisenstraat 2
Opdrachtgever: Vechthorst Woonstichting
Omvang: ca. 1400 m2
Start ontwerp: -
Oplevering: In ontwikkelingsfase
Type opdracht: -

Meer zoals dit:

Referenties

Johan Krol, Woonstichting Vechthorst

Door het plan dusdanig visueel te maken voor niet technische mensen hebben ze heel veel onduidelijkheid weggenomen. Ook was het fijn dat ze meerdere scenario’s hebben uitgewerkt en dat we in de voorbereidingsfase geheel ontzorgd zijn.