Geschiedenis van K3H Architecten

Geschiedenis van K3H Architecten

K3H Architecten is een bureau dat zijn ontstaan vindt in 2003 vanuit een overname van een ander architectenbureau, Willers Architecten en Adviseurs BV. Destijds met een bestaan van meer dan 50 jaar. Het bureau werd door een tweetal jonge ondernemers overgenomen, te weten Gerard Knol en Jan Kroesen. Zij waren jarenlang mede-eigenaren geweest van een groot landelijk opererend architectenbureau. Met de overname van Willers wilden ze voor zichzelf een nieuwe koers uitzetten. Door twee medewerkers, Richard Hendriksen en Arend Jan Koning, te betrekken in het management wordt met de eerste letter van de achternamen de nieuwe naam van het architectenbureau gevormd, K3H Architecten.

De jarenlange ervaring van Gerard Knol en Jan Kroesen heeft geresulteerd in een veelzijdig architectenbureau. Een belangrijk onderdeel van de visie van K3H Architecten is meerwaarde bieden aan de opdrachtgever en meegaan in de huidige ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Deze veelzijdigheid in dienstverlening heeft zich met name toegespitst in een aantal marktsegmenten, te weten:

 • Recreatie
 • Sport- en zwemaccommodaties
 • Winkels en winkelcentra
 • Kantoren en bedrijfsgebouwen
 • Uitvaartcentra
 • Woningbouw

Ook projecten buiten deze marktsegmenten staan op onze referentielijst. Wij streven naar een langdurige relatie met onze opdrachtgevers en bieden meerwaarde door naast de opdrachtgevers te gaan staan. De vormgeving staat in dienst van de functie en niet andersom. Ook de volgende aspecten zijn van belang:

 • Duurzaamheid
 • Exploitatiekosten
 • Investeringskosten
 • Bestemmingsmogelijkheden
 • Subsidie/fiscale voordelen

Waar voorheen alles met de hand getekend werd op papier en kalkpapier met inktpennen, wordt er tegenwoordig door ons bureau volledig digitaal ontworpen. Dit alles om een project haalbaar te maken. Ook de mogelijkheid van automatisering middels Revit wordt maximaal benut. Dit resulteert in een duidelijke vermindering van faalkosten.

Toch komt er een moment dat ook de huidige directie moet denken aan overdracht van het bedrijf. Daarom is het managementteam versterkt met twee collega’s, Ralph Willemsen en Jendero Gielians. Zij zijn al langer werkzaam bij ons bureau en zullen stapsgewijs de werkzaamheden van Jan Kroesen en Gerard Knol gaan overnemen. Deze koerswijziging is in 2015 al in gang gezet en de volledige overdracht zal plaatsvinden in 2019.

Het nieuwe team van K3H Architecten treedt met enthousiasme de toekomst tegemoet en bouwt verder aan de kwaliteit van het bureau om voor nu en in de toekomst ook goed te kunnen blijven inspelen op alle veranderingen in de markt. Op een zodanige wijze dat opdrachtgevers tevreden blijven over onze dienstverlening want nogmaals, een langdurige relatie met onze opdrachtgevers staat voorop.