Geschiedenis van K3H Architecten

Geschiedenis van K3H Architecten

De wortels van K3H Architecten gaan meer dan 70 jaar terug. In 1945 wordt Willers Architecten en Ingenieurs B.V. in Zwolle opgericht. Een bureau dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het ontwerp en de constructieberekening van utiliteitsprojecten, woningbouw en weg- en waterbouw. Dit alles met de hand getekend op kalkpapier met inktpennen. Willers heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd in de regio en beschikt over een breed netwerk.

In 2003 komt nieuw bloed binnen het bureau en wordt het geleid door de heren Gerard Knol, Jan Kroesen, Arend Jan Koning en Richard Hendriksen. Ook ondergaat het bureau een naamsverandering waarbij de eerste letter van de achternamen gebruikt wordt voor de nieuwe naam van het bureau, K3H Architecten.

Architectuur voert de boventoon binnen het bureau en het constructiegedeelte wordt langzaam afgestoten. Daarnaast komt er meer expertise over de recreatie en retail waardoor K3H in een breder aanbod voorziet. Dit wordt in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd en K3H is in met name deze sectoren een gerespecteerde naam.

De crisis wordt aangewend om te moderniseren. De bedrijfsvoering wordt vergaand gedigitaliseerd en er wordt overgestapt op een modern tekenpakket dat klaar is voor de toekomst. Ook wordt het managementteam verjongd waarbij Ralph Willemsen en Jendero Gielians tussen 2015 en 2019 stapsgewijs het bureau overnemen na jarenlang de dagelijkse gang van zaken binnen het bureau geleid te hebben.

Het nieuwe team van K3H Architecten treedt met enthousiasme de toekomst tegemoet en bouwt verder aan de kwaliteit van het bureau om voor nu en in de toekomst ook goed te kunnen blijven inspelen op alle veranderingen in de markt. We streven ernaar dat onze opdrachtgevers tevreden blijven over ons dienstverlening want een langdurige relatie met hen staat voorop.