Project Description

Nieuwbouw Coop Stavoren

IN 2014 VERKOZEN TOT MOOISTE SUPERMARKT VAN HET JAAR

Deze Coop supermarkt is mooi gelegen aan de stadsgracht van Stavoren, pal tegen het centrum.

Voorheen lag de supermarkt in de oude binnenstad van Stavoren. Er is destijds in fasen uitgebreid, maar met kleine en inefficiënte maatvoering. Aan de buitenkant van de binnenstad – goed bereikbaar voor de inwoners van Stavoren en omgeving – is een nieuwe locatie gevonden voor de huidige supermarkt die voldoet aan de eisen van de deze tijd. Een royale supermarkt met voldoende parkeerruimte. Over de stadsgracht is een voetgangersbrug gemaakt en ook voor bootpassanten is gelegenheid om aan te meren.

De supermarkt heeft een rechthoekige plattegrond en een speels dak dat bij de entree een gevoel van luxe geeft. Het grote, schuin oplopende dak geeft zicht op de parkeerplaats en stelt qua vorm een oorspronkelijke Friese stolpkap voor. Met de dakkapel aan de zijkant richt de supermarkt zich op de binnenstad van Stavoren. Aan deze kant van het gebouw bevinden zich de kantine en kantoren. Doordat het dak helemaal rondom opgetrokken is, worden zonnepanelen en elektrische installaties aan het zicht onttrokken.

Door gebruik te maken van o.a. energiebesparende maatregelen, zonnepanelen en FSC-gekeurd hout is de supermarkt zeer duurzaam en voldoet aan het SSK-keurmerk. De duurzaamheidsmaatregelen zijn in samenwerking met Subvention gerealiseerd.

Projectinformatie

PLAATS: Stavoren
STRAAT: De Bleeck 1
OPDRACHTGEVER: Coop Stavoren
OMVANG: 1300 m2 winkel
OPLEVERING: Gerealiseerd in 2014