Project Description

Nieuwbouw Kantoor Boelens Jorritsma

Home/Utiliteitsbouw/Nieuwbouw Kantoor Boelens Jorritsma

Op het oude veilingterrein aan de Peizerweg te Groningen is een totaalgebied ontwikkeld voor een tuincentrum, een bouwmarkt en een verhuurkantoor. Samen met de gemeente zijn de posities en uitgangspunten bepaald. Op het meest markante punt van het terrein moest een hoogteaccent komen die zou reageren op de west-ring van Groningen.

De opdrachtgever wilde voor haar kantoor een eenvoudige basisplattegrond gebaseerd op een marktconforme maatvoering. Op basis van deze plattegrond zijn een tweetal verspringende bouwdelen verrezen met verschillende hoogtes, verschillende kleuren metselwerk en verschillende gevelindelingen. Hierdoor krijgt het gebouw een rankere en meer elegante uitstraling.

Het hoge volume is verbijzonderd door de toevoeging van een glazen kubus die uitzicht biedt over de ringweg.

Op de begane grond is een groot en transparant entree gebaar gemaakt voor bezoekers van de woondienst.

Projectinformatie

PLAATS: Groningen
STRAAT: Peizerweg 87
OPDRACHTGEVER: Boelens Jorritsma
OMVANG: ca. 2800 m2
OPLEVERING: Gerealiseerd in 2008