Project Description

Plus Heeg

Het ontwerp van de nieuwe Plus in Heeg laat een combinatie van functionaliteit en uitstraling zien. De locatie, gelegen aan het water en naast een verzorgingstehuis, kent zowel uitdagingen als kansen. De nabijheid van een verzorgingstehuis voegt een extra laag van gemeenschapsgevoel toe aan deze locatie.

Het ontwerpconcept, dat een paviljoenachtige uitstraling heeft met een open entree en uitgebreid gebruik van glas, streeft ernaar om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te omarmen en tegelijkertijd een uitnodigende sfeer te creƫren voor bezoekers. De grote luifel dient als een welkomstgebaar, terwijl de personeelsruimtes strategisch op de bovenverdieping zijn geplaatst. Hierdoor zijn de publieke en private ruimtes gescheiden.

De keuze voor baksteenkleur die aansluit bij de lokale architectuur, samen met de innovatieve toepassing van metselwerk en stalen panelen, geeft het gebouw een eigentijdse uitstraling die toch respect toont voor de historische context. De zijgevel van de supermarkt, grenzend aan het verzorgingstehuis is vormgegeven als tuinmuur. Deze gevel biedt niet alleen privacy voor het verzorgingstehuis, maar versterkt ook de visuele connectie tussen de twee instellingen.

De witte dakbedekking, gekozen vanwege duurzaamheidsredenen, reflecteert het zonlicht en draagt bij aan de energie-efficiƫntie van het gebouw, terwijl de installatiecomponenten discreet op het dak zijn geplaatst om het uitzicht niet te verstoren.

De integratie van parkeerfaciliteiten in het landschap toont een doordachte benadering van ruimtelijke planning, waarbij de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

Deze aandacht voor detail en de harmonieuze integratie van het gebouw in zijn omgeving hebben ertoe geleid dat de supermarkt is genomineerd als een van de vijf mooiste supermarkten van Nederland in 2023, een erkenning die de geest van het ontwerp en de toewijding aan zowel esthetiek als duurzaamheid onderstreept. Het project in Heeg is een voorbeeld van hoe moderne architectuur kan samengaan met de natuurlijke en sociale omgeving, en hoe een gebouw meer kan zijn dan alleen een structuur, maar een verrijking voor de gemeenschap.

Projectinformatie

PLAATS: Heeg
STRAAT: Koaldyk 17
OPDRACHTGEVER: Plus Gerritsma
OMVANG: ca. 1200 m2
OPLEVERING: Maart 2022