Centrumvoorzieningen De Boomgaard

Project visie Centrumvoorzieningen De Boomgaard

Bij Vakantiepark De Boomgaard kan men fietsen, wandelen, lekker eten en genieten van de Zeeuwse kust. Het park ligt net buiten Westkapelle en op het park worden verschillende soorten chalets verhuurd en ruime kampeerplaatsen aangeboden.

Het vakantiepark maakt een grote kwaliteitsimpuls door een grote uitbreiding van het park waarbij het uiteindelijke aantal plaatsen gelijk blijft. De gemiddelde grootte van de plaatsen neemt toe. De camping wordt hierdoor steeds luxer.

De centrumvoorzieningen die aan de zijkant van het park gesitueerd waren, worden verplaatst naar het centrum van de camping. Voor het nieuwe centrumgebouw hebben we samen met de opdrachtgever gekeken naar een aantal verschillende concepten en gekozen voor een plaza die het verbindende element binnen het gebouw is van waar uit in een 3-tal volumes alle functies te bereiken zijn. Tevens verbindt de plaza de bestaande camping met de uitbreiding. Het verbindende element van de plaza heeft vorm gekregen door middel van geïntegreerde bewegwijzering die naast de toegang van de functie geplaatst is. Ook kent de plaza een 2-tal opbouwen om extra licht en ruimte te brengen zodat deze als een ontmoetingsruimte voor de gasten kan dienen.

Gericht op de Prelaatweg (een grote doorgaande weg) is het restaurant gesitueerd die via de plaza toegankelijk is voor de parkgasten en via een groot houten terras ook voor passanten. Het restaurant heeft een dubbelhoge ruimte. Het gebruik van natuurlijke materialen, een royaal terras met zonneschermen en uitzicht op een waterpartij zorgen voor een attractieve en representatieve uitstraling van het gebouw.

Aan de achterzijde, gekoppeld aan de plaza, bevinden zich 2 volumes; respectievelijk het indoor spelen en het indoor zwembad. Het indoor zwembad bestaat uit een rechthoekig bassin met stroomversnelling en een bescheiden kleuterbad. De ingetogen kleurstelling geeft het bad een rustige en elegante uitstraling. Dit wordt nog versterkt door de royale hoogte van het zwembad. De achterzijde geeft toegang tot het spraypark met waterglijbanen. Dit is samen met Watergames and More ontworpen, waarbij aandacht voor alle leeftijdscategorieën een belangrijk uitgangspunt is geweest.

Onze opdrachtgever wilde een energiezuinig en duurzaam gebouw neerzetten. Naar aanleiding hiervan hebben we opdrachtgever geadviseerd omtrent de fiscale voordelen van een duurzaam ontwerp. De 2 elementen energiezuinig en duurzaam hebben we dan ook meegenomen in het ontwerp en de uitwerking van het gebouw. Tal van duurzaamheidsmaatregelen zijn genomen waaronder een dak met zonnepanelen, energiezuinige sturing van het zwembadklimaat middels BA-OPT, energiezuinig warmtepomp systeem en een energiezuinig zonneboiler systeem voor horeca en zwembad. Dit heeft er toe geleid dat het centrumgebouw van Recreatiepark De Boomgaard het predicaat Zeer Duurzaam Utiliteitsgebouw heeft gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats: Westkapelle
Straat: Domineeshofweg 1
Opdrachtgever: Torenlicht Onroerendgoed B.V.
Omvang: 3300 m²
Oplevering: Gerealiseerd in mei 2017

Meer zoals dit: